Mig og min lastbil

Har du fået en ny, ny brugt, specialopbygget lastbil eller veteranlastbil, så send et eller flere billeder samt en kort beskrivelse af køretøjet/vogntoget til jgj@dtl.eu.

Den nyeste historie ligger altid øverst.

 

21. juni 2020

Kim Ancker har fået ny bil. Fundamentet er en Scania R520 på fire aksler og udstyret med Hiab-kran på 25 tm. At valget faldt på en Scania lå egentlig ikke i kortene. Kim Ancker er nemlig traditionelt Volvo-mand, men da det var tid til at udskifte den gamle bil, havde vognmanden ét klart krav.

»Jeg ville have bilen med automatisk nødbremsesystem, som jo i dag er lovpligtigt på stort set alle nye lastbiler. Men dengang jeg skulle bestille den, var det ikke alle, der kunne levere det til den her type bil, og derfor var jeg nødt til at gå nye veje,« fortæller Kim Ancker.

»Når nu jeg går op i sikkerhed, som jeg altid har gjort, så kunne jeg jo ikke forsvare at bestille en bil uden nødbremse, når det var muligt at få det andre steder.«

                                                         

Tekniske data:

Model: Scania R 520 8×2*6

Førerhus: R-dagførerhus

Motor: V8, 16 liter

Effekt: 520 hk, 2.700 Nm

Gearkasse: Opticruise med koblingspedal

Lakering: Mosegaards Autolakering

Plysning og indretning: Karl-Johan Buur

Opbygning: Sawo, Odense

Levering: Scania Danmark, Ishøj (Jes Cramer)

Andet/diverse udstyr: Ekstra kameraer og skærme leveret af SET. Opbygget med Hiab X-HiPro 302 E-6 CD-kran med 6 hydrauliske udskud til 16,1 meter rækkevidde. Bilen er leveret som vogntog med tilhørende 3-akslet Nopa-kærre.