Nyscan A/S i Køge den 10. sep. 2019

Medlemmøde hos Nyscan A/S, Centervej 4, 4600 Køge. Ca 60 personer fra vognmandsforeningerne Sjælland, Odsherred, Næstved og Køge fik en hyggelig aften hos Nyscan A/S med gode indlæg, fra forsikringsmæglere, kreditvurderingsselskab og selvfølgelig Nyscan A/S

Før mødet startede holdt Frank Davidsen en kort mindetale for vores afdøde kollega Søren Hylstrup.

Nyscan var vært og serverede glaseret skinke med flødestuvede kartofler, salat og flutes.

Söderberg og Partners indledte mødet med at fortælle om fordelene ved at benytte en mægler når man skulle have forsikring.

Annette Elsberg fra Experian A/S fortalte om hvordan de kunne hjælpe vognmændene med at undgå dårlige betalere.

Aftenen sluttede med af personalet fra DAF fortalte om deres produkter.

Flere og flere vælger DAF

DAF er grundlagt i Holland i 1928 og har derfor solid erfaring og stor ekspertise i produktion af lastbiler.

For 10 år siden var DAF den mindste af de syv store lastbil-producenter i den tunge klasse på det europæiske marked. Men i dag har DAF en markedsandel i Europa på over 15 pct. og er dermed den tredje største lastbil-producent i Europa.

I Holland, Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Polen og Ungarn er DAF markeds-leder, og DAF´s mål er at opnå en markedsandel i EU-landene på 20 pct. – og DAF er godt på vej.

Markedsandel på 17. pct.

I Danmark er DAF også en succes. I begyndelsen af 1990´erne havde DAF en markedsandel for tunge lastbiler på tre procent på det danske marked – i 2010 var andelen steget til 17 pct.

I 2010 producerede DAF 6.460 lastbiler i LF-serien og 25.266 køretøjer i CF og XF105 serien. DAF arbejder ud fra en grundtanke om at bygge lastbiler ud fra kundens behov, og det betyder, at produktionen først går i gang, når ordren er indløbet.

Det har den store fordel, at alle køretøjer er konstrueret ud fra hver enkelt kundes individuelle behov, og DAF har 10.000 forskellige køretøjs-versioner at tilbyde.

Kunden i centrum

Kunden er i centrum hos DAF. Lave omkostninger pr. kilometer, høj kvalitet, stor chauffør-komfort, lavt brændstofforbrug og minimal påvirkning af miljøet er DAF´s hovedprioriteter. DAF Trucks har fabrikker i Eindhoven, Holland, og i Westerlo i Belgien. DAF åbnede en stor fabrik i Brasilien, i 2013 som forsyner det store brasilianske latsbilmarked.

Desuden producerer DAF LF-serien på Leyland´s fabrikker ved Manchester, England, og DAF-koncernen har i alt over 7000 ansatte.

Paccar er verdensleder

DAF er ejet af den amerikanske koncern Paccar, der er en global leder i design, produktion og eftermarkeds-support af lette lastbiler, lastbiler i mellemklassen og lastbiler i den tunge klasse.

Udover DAF ejer Paccar også de amerikanske lastbil-mærker Kenworth og Peterbilt. Paccar leverer køretøjer til hele verden via 1800 salgs-punkter i mere end 100 lande, og Paccar Parts producerer reservedele til DAF-lastbiler over hele verden.

I tredje kvartal af i år kunne Paccar melde om en omsætningsfremgang til en indtægt på over 20 milliarder kroner – den største omsætning i Paccar´s historie.

Paccar har i alt 23.000 ansatte.